Компании

все компании

Чехія готова підтримувати Україну та інвестувати в енергонезалежність

3 вересня 2023 року, 14:34
Про це йшлося на зустрічі Голови Держенергоефективності Ганни Замазєєвої із представниками чеського фонду «RSJ Investments» та їхньою компанією-партнером. Чеські партнери запевнили у прагненні допомогти Україні та українським громадам стати менш енергозалежними завдяки біоенергетичним проєктам.

Чеський фонд розглядає можливість встановлювати котельні на біомасі в Україні. Масштаби планів вражають: загальна потужність котелень – 80 МВт, а сума інвестицій – понад 12 млн євро. Кінцева мета – забезпечити безперебійне постачання тепла в українських лікарнях та інших установах.

«Саме такі проєкти, як, наприклад, котельні на альтернативних видах палива, - одне з актуальних рішень для українських громад. Це можливість забезпечити теплом, в першу чергу, об’єкти критичної інфраструктури, навіть під час енергетичних викликів», – наголосила Ганна Замазєєва.

Голова представила значний потенціал української біоенергетики, законодавче поле та ті ініціативи, над якими працює команда Агентства, щоб стимулювати залучення інвестицій у цю сферу.

Сторони детально пройшлися по всім перепонам, з якими стикаються учасники ринку, та обговорили різні шляхи їх подолання. За результатами зустрічі учасники домовилися консолідувати зусилля щодо розбудови виробництва тепла з альтернативних видів палива, а також вирощування енергетичних рослин.




Просмотров: 242
Другие новости