Компании

все компании

"Еталон" суттєво наростила продажі автобусів

24 серпня 2023 року, 15:06
Корпорація "Еталон" у січні-червні 2023 року реалізувала 73 автобуси виробництва Чернігівського автозаводу (ЧАЗ) - учетверо більше, ніж за той самий період 2022 року (18 од.), повідомив директор Торгового дому "Еталон Авто" Вадим Шкарупін агентству "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що всі продані автобуси - малого класу, модифікації "шкільний".

"Продажі "школярів" насамперед зросли за рахунок реалізації за результатами проведених тендерів, у яких "Еталон" став переможцем", - зазначив директор Торгового дому, уточнивши при цьому, що торішні продажі - це показники довоєнних січня-лютого.

Він зазначив, що Чернігівський автозавод, який торік після обстрілу міста російськими агресорами зазнав суттєвих ушкоджень, призупинив роботу і змушений був відновлювати виробництво, нині практично вийшов на довоєнні обсяги виробництва (близько 30 од. на місяць).

За оцінкою директора ТД "Еталон Авто", загалом за програмою "Шкільний автобус" цьогоріч може бути закуплено до 600 автобусів, зокрема до 500 - за кошти освітньої субвенції (у 2023 році - 1 млрд грн) і приблизно 100 - за кошти територіальних громад.

"Ціни на автобуси цього року зросли приблизно на 30%, тому порівняно з минулим роком, коли субвенція становила 753 млн грн, у штуках їх буде закуплено не набагато більше", - зазначив він.

За даними Шкарупіна, загалом продажі в Україні нових автобусів усіх класів у першому півріччі зросли майже втричі - до 363 проти 125 у січні-червні-2022.

Лідером ринку залишаються автобуси "Отаман" виробництва АТ "Черкаський автобус" із часткою ринку близько 60%, друге місце в "Еталону", третє посідають автобуси ЗАЗ із 7% ринку, далі йдуть турецький Отокар (3%), українські "Рута" (2%) і турецькі Temsa - 1%.

Корпорація "Еталон" охоплює 21 підприємство, зокрема ЧАЗ, що випускає автобуси різних класів і тролейбуси. Основні напрямки - виробництво автотранспортних засобів, машинобудування, складська логістика.

За довоєнний 2021 рік корпорація реалізувала в Україні понад 250 автобусів і 4 тролейбуси.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 487
Другие новости