Компании

все компании

Астарта збільшує фінансування підтримки аграрного мікробізнесу на EUR1,5 млн

23 серпня 2023 року, 15:59
Агропромисловий холдинг "Астарта", найбільший виробник цукру в країні, розширить підтримку розвитку аграрного мікробізнесу, для чого залучить у 2023 році EUR1,5 млн від партнерського банку в Німеччині, повідомив CEO агрохолдингу Віктор Іванчик.

"Ми допомагаємо тільки маленьким підприємствам. Ми даємо не гроші, а обладнання. Те обладнання, яке необхідне для їхнього конкретного бізнесу. У цьому і є хороша синергія між великими компаніями, як наша, і малими бізнесами, які існують у регіонах нашої присутності", - сказав він у середу в рамках Business Breakfast з Forbes Ukraina.

Іванчик повідомив, що від початку війни персонально супроводжує низку соціальних проєктів, які реалізує агрохолдинг, зокрема й щодо підтримки мікро- та малого аграрного бізнесу.

"Я був вражений, коли ще рік тому на 60 проєктів, які ми оголосили, було подано 220 заявок. Ми їх усі опрацювали, подивилися і вирішили, що 60 проєктів - це мало. Тому звернулися до банку з проханням про продовження проєкту", - розповів CEO агрохолдингу.

За його інформацією, 2022 року партнерські банківські структури в Німеччині надали на реалізацію цього соціального проєкту EUR1,2 млн, а 2023 року вони нададуть "Астарті" ще EUR1,5 млн. "Ми збільшуємо обсяги допомоги та кількість проєктів", - наголосив CEO агрохолдингу та додав, що наразі їх налічується близько 100.

Іванчик зазначив, що допомога надається аграрному мікробізнесу переважно в регіонах роботи агрохолдингу. Агрохолдинг ставить перед учасниками проєкту одну вимогу - працювати на засадах чесного відповідального ставлення до партнерів, громади на засадах цілей і принципів стабільного розвитку.

"Я бачу в цьому велику перспективу в рамках побудови екосистеми. Ця система будується не тільки на економічній вигоді спільній. Вона будується на спільній філософії. Це вселяє в нас віру, що проєкт діятиме максимально довго", - резюмував Іванчик.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

У першому півріччі 2023 року виручка "Астарти" від реалізації ключової продукції зросла до аналогічного періоду минулого року на 64,8% - до 10,72 млрд грн. Основний внесок у неї зробили продажі цукру - 3,27 млрд грн, що збільшилися на 75,5%, кукурудзи - 2,66 млрд грн (+53,2%) і соєвого шроту - 1,96 млрд грн (+84,5%).




Просмотров: 296
Другие новости