Компании

все компании

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) припинило діяльність 13 гральних закладів у Києві

22 серпня 2023 року, 17:59
Детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві у складі Міжвідомчої слідчої групи, спільно із слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві викрили підпільну мережу ігрових закладів.

Встановлено групу осіб, яка організувала та здійснювала незаконну діяльність з азартних ігор без відповідних дозвільних документів на території міста Києва.

Незаконні послуги надавалися цілодобово, порушуючи комендантську годину. Ігрові заклади були облаштовані як на перших поверхах житлових будинків, так і в окремих приміщеннях на ринках. Така діяльність призвела до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Детективи БЕБ провели обшуки в Святошинському, Шевченківському, та Солом’янському районах міста Києва, за адресами розміщення нелегальних гральних закладів.

За результатами обшуків виявлено та вилучено понад 400 одиниць комп’ютерної техніки. Також вилучено товарно-матеріальні цінності, необхідні для організації та провадження послуг з азартних ігор. Орієнтовна вартість вилучено майна становить понад 2 млн грн. Діяльність 13 гральних закладів припинено.

За попередніми підрахунками аналітиків ТУ БЕБ у м. Києві за І півріччя 2023 року через діяльність таких гральних закладів державним бюджетом України недоотримано податків на суму понад 30 млн грн.

Наразі досліджуються обставини та встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві у співпраці зі слідчими ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури.




Просмотров: 260
Другие новости