Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США піднімаються в понеділок

21 серпня 2023 року, 17:17
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в понеділок, відновлюючись після зниження індексів більш ніж на 2% минулого тижня.

S&P 500 і Nasdaq впали за підсумками третього тижня поспіль.

"Світові ринки останнім часом продемонстрували серію знижень через побоювання з приводу китайської економіки і зростання прибутковості держоблігацій. Минулого тижня S&P 500 втратив 2,1%, причому в мінусі закрилися всі галузеві сектори", - зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

За його словами, зростання вартості запозичень стало особливою проблемою для низки великих високотехнологічних компаній, акції яких часто визначають динаміку ринку.

"Минулого тижня погану динаміку показали акції Alphabet, Tesla), Meta, Amazon, Microsoft, Apple і Nvidia. Це пояснюється недавнім зростанням процентних ставок", - сказав Іннес.

Акції американської енергетичної компанії Permian Resources Corp. дешевшають на премаркеті на 3,6% на новині про купівлю конкуруючої Earthstone Energy Inc. за $4,5 млрд. Папери Earthstone Energy підскочили в ціні на 8,4%.

Вартість паперів Nikola Corp. падає на 13% після того, як виробник електровантажівок анонсував розміщення конвертованих облігацій на суму $325 млн і попередив, що відкликання більше ніж 200 електровантажівок через можливі проблеми із загорянням акумуляторів може призвести до серйозних витрат.

Ринкова вартість DuPont de Nemours Inc. підвищується на 1,5% на новині, що хімічна компанія продає фонду прямих інвестицій The Jordan Company (TJC) 81,1% підрозділу Delrin з розрахунку його загальної вартості в $1,8 млрд.

Американський розробник рішень у сфері кібербезпеки Palo Alto Networks у четвертому кварталі 2023 фінансового року збільшив чистий прибуток у 69 разів. Котирування акцій компанії підскочили на 12,6%, хоча квартальна виручка не виправдала прогнози аналітиків.

Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 15:47 кв підвищилося на 0,21% і становило 34636 пунктів. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 збільшилося до цього часу на 0,37%, до 4399 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень зріс на 0,59%, до 14830,75 пункту.




Просмотров: 267
Другие новости