Компании

все компании

Долар США стабільний до євро, ієни та фунта

21 серпня 2023 року, 12:16
Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,01%, ширший WSJ Dollar Index - 0,04%.

Курс євро до долара за даними на 9:15 кв становить $1,0874 порівняно з $1,0873 на закриття попередньої сесії.

Фунт торгується на рівні $1,2731 проти $1,2735.

Вартість долара в парі з ієною становить 145,43 ієни порівняно з 145,41 ієни за підсумками торгів у п'ятницю.

Увагу трейдерів цього тижня спрямовано на щорічний економічний симпозіум у Джексон-Хоулі, який відбудеться 24-26 серпня. У заході, організованому Федеральним резервним банком (ФРБ) Канзас-Сіті, традиційно беруть участь глави світових центробанків, міністри фінансів, наукові діячі та учасники фінансового ринку.

Інвестори уважно стежитимуть за заявами голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла в Джексон-Хоулі, розраховуючи на сигнали щодо подальшого напрямку політики американського ЦБ.

Надії ринку на завершення циклу підйому ставки в США дещо ослабли після публікації минулого тижня протоколу червневого засідання ФРС. Протокол показав, що багато керівників Федрезерву продовжували "спостерігати істотні підвищувальні ризики для інфляції, які можуть вимагати подальшого посилення грошово-кредитної політики".

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової відсоткової ставки, ймовірність того, що ФРС збереже її незмінною (на рівні 5,25-5,5%) на вересневому засіданні, оцінювалася ринком у п'ятницю в 90,5%, зазначає Market Watch.

Курс долара щодо юаня піднявся під час торгів до 7,2968 юаня проти 7,2816 юаня на закриття ринку в п'ятницю.

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) знизив базову відсоткову ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на 10 базисних пунктів (б.п.) - до 3,45% річних, що є рекордно низьким рівнем.

Ставка за п'ятирічними кредитами залишена на позначці 4,2% річних, ідеться в повідомленні НБК.




Просмотров: 214
Другие новости