Компании

все компании

ТМ "Рута" зберігає майже дворазовий приріст обсягу виробництва

17 серпня 2023 року, 16:48
Великий український виробник паперової продукції санітарно-гігієнічного призначення ТМ "Рута", керуючою компанією якого є АТ "ВГП" (Луцьк), у січні-липні 2023 року випустив продукції на 950,34 млн грн, що на 96,7% більше, ніж за той самий період 2022 року.

Згідно зі статистичними даними асоціації "УкрПапір", наданими агентству "Інтерфакс-Україна", у такий спосіб компанія ще трохи прискорила темп приросту обсягів виробництва в грошовому вираженні до аналогічного періоду минулого року: за шість місяців цей показник становив 95,7%, за п'ять - 88,5%.

У натуральних показниках, зокрема, виробництво туалетного паперу в рулончиках зросло на 42%, становивши 77,55 млн шт., що поки що залишається третім результатом у галузі після Київського картонно-паперового комбінату (142,71 млн шт.) і Кохавинської бумфабрики (78,94 млн шт.), розрив з якою мінімальний.

У портфелі брендів "ВГП" - серветки, туалетний папір, паперові носові хустки, кухонні рушники під ТМ "Ruta", "Ruta Selecta", "Fesko", "НосовичОк", "Полотенечко", "100% paper", "Servetta", "Ecolo". Асортимент налічує понад 189 найменувань.

Як повідомлялося з посиланням на дані "Укрпапір", 2022 року АТ "ВГП" випустило продукції на 977,61 млн грн - на 2,8% більше, ніж роком раніше. Водночас, за даними звіту компанії, у натуральному вираженні (в тоннах) обсяг виробництва скоротився на 27% через втрату частини ринків збуту в Україні з початком військової агресії РФ в Україні.

Чистий прибуток скоротився до 3,62 млн грн порівняно з 96,43 млн грн роком раніше за зростання чистого доходу на 14% - до 1 млрд 075 млн грн.

На експорт у 2022 році було поставлено понад чверть обсягу реалізації. Продукція представлена на ринках Бельгії, Великої Британії, Німеччини, Грузії, Данії, Польщі, Молдови, Казахстану, країн Балтії.

Папір-основу для виробництва продукції закуповували переважно у виробників із Туреччини та Румунії.

Власником 100% акцій АТ "ВГП" є Tissico Limited (Кіпр), бенефіціарами, за даними держреєстру, є гендиректор компанії Ілля Мирецький і громадянин Чехії Каміл Гоца.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 232
Другие новости