Компании

все компании

SunGas Renewables побудує завод з виробництва "зеленого" метанолу для Maersk за $2 млрд

4 серпня 2023 року, 14:49
Американська SunGas Renewables готується до будівництва заводу за $2 млрд з виробництва екологічного метанолу (з низьким вмістом СО2) у штаті Луїзіана (США) для постачання флоту данської AP Mollers-Maersk.

Згідно з повідомленням SunGas Renewables, початок будівництва заплановано на кінець наступного року, а початок комерційної експлуатації - на 2027 рік. Для реалізації проекту було створено дочірню структуру - Beaver Lake Renewable Energy.

Завод вироблятиме 390 тис. тонн на рік "зеленого" метанолу для суднового палива, використовуючи деревне волокно місцевих лісів.

SunGas зазначає, що приєдналася до восьми інших стратегічних партнерів, які працюють над постачанням екологічно чистого палива для 19 контейнеровозів Maersk. Серед них: Carbon Sink, CIMC ENRIC, Debo, European Energy, Green Technology Bank, Orsted, Proman і Wastefuel.

SunGas Renewables - дочірня компанія дослідницької GTI Energy (раніше Інститут газових технологій), що займається розробкою та масштабуванням рішень у сфері енергопереходу - надає синтез-газ третім сторонам для виробництва відновлюваного водню та біопалива.

Maersk прагне досягти нульового рівня викидів до 2040 року за допомогою нових технологій, нових суден і екологічного палива. Компанія замовила загалом 25 нових суден, що працюють на метанолі, загальною місткістю 350 тис. TEU пише Ship & Bunker.




Просмотров: 385
Другие новости