Компании

все компании

"Астарта" розпочала посів озимого ріпаку на сезон-2024

2 серпня 2023 року, 15:06
Агрофірма "Добробут" із групи компаній агропромислового холдингу "Астарта", найбільшого виробника цукру в країні, розпочала посів озимого ріпаку на сезон-2024.

Згідно з інформацією на сайті Варшавської фондової біржі (ВФБ), у новому сезоні агрохолдинг скоротить площі під ріпаком на 12% і відведе під нього 12 тис. га.

"Порівняно з минулим роком ми скоротили посівні площі під ріпаком на 12%, але тільки за рахунок сівозміни", - процитувала прес-служба директора агровиробництва "Астарти" Вадима Скрипника.

Він зазначив, що для Полтавської області, яка завжди схильна до несприятливих погодних умов влітку, посів озимини найменш ризикований і дає змогу отримувати хороші врожаї. "Крім того, ми помітили, що ранній посів приносить позитивний ефект. Тому цього року ми починаємо сіяти раніше, де це можливо", - додав він.

За інформацією агрохолдингу, у західних регіонах країни "Астарта" розпочне посівну дещо пізніше через затримку збору врожаю озимої пшениці через погодні умови.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

У першому півріччі 2023 року виручка "Астарти" від реалізації ключової продукції зросла до аналогічного періоду минулого року на 64,8% - до 10,72 млрд грн. Основний внесок у неї зробили продажі цукру - 3,27 млрд грн, що збільшилися на 75,5%, кукурудзи - 2,66 млрд грн (+53,2%) і соєвого шроту - 1,96 млрд грн (+84,5%).




Просмотров: 448
Другие новости