Компании

все компании

Україна зацікавлена в залученні словацьких інвесторів в енергосектор Закарпаття

1 серпня 2023 року, 06:04

Заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков та держсекретар Міністерства економіки Словаччини Петер Швець обговорили можливості розширення активності словацького бізнесу в Закарпатській області, зокрема, у сфері розширення потенціалу вітрогенерації.

"Між нашими країнами є потужний експортно-імпортний потенціал, ми працюємо над розширенням енергетичних коридорів і створенням інфраструктурних проєктів спільного інтересу як в електроенергетиці, так і в газовому секторі, включно з поновлюваними газами", - повідомив під час зустрічі Демченков, якого цитує Міненерго в понеділок.

За інформацією міністерства, від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, на Закарпатті релокувалися понад 200 підприємств з інших областей країни, внаслідок чого в регіоні зростає рівень споживання електроенергії.

"Отже, необхідно зосередити увагу на додаткових потужностях, створенні систем балансування, посиленні мереж, реалізації нових інфраструктурних проєктів, а також розвитку виробництва обладнання, необхідного для прискорення зеленого переходу", - наголосили у відомстві.

Як зазначили в Міненерго, нещодавно в одній із громад Закарпатської області відбулися громадські слухання, де було позитивно сприйнято ідею створення вітрового парку для покриття власного попиту та експорту електроенергії.

"Також вивчається потенціал біоенергетики", - доповнили в міністерстві.





Просмотров: 266
Другие новости