Компании

все компании

Долар США слабшає до євро, фунта та ієни

27 липня 2023 року, 13:58
Долар США слабшає до євро, фунта стерлінгів та ієни в четвер після підбиття підсумків дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС) і прес-конференції її голови Джерома Пауелла.

У середу ФРС очікувано підвищила ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів, до 5,25-5,5%. Рівень досяг максимуму за 22 роки.

Аналітики припускають, що липневе підвищення може виявитися останнім, пише Trading Economics.

Пауелл припустив, що Федрезерв підвищить ставку у вересні, якщо статдані зумовлюватимуть таку необхідність, - але одразу ж додав, що збереження ставки на колишньому рівні також є ймовірним сценарієм.

Голова ФРС ще кілька разів повторював, відповідаючи на запитання журналістів, що в регулятора немає чітко наміченого плану щодо подальших змін ставки. "У поточних умовах ми не ходимо давати занадто конкретних прогнозів, - сказав Пауелл. - Ми приймемо рішення про ставку на наступному засіданні, потім на наступному, і так далі".

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,02% у четвер, ширший WSJ Dollar Index - втрачає 0,1%.

Курс євро до долара за даними на 8:57 кв становить $1,1092 порівняно з $1,1086 на закриття попередньої сесії.

У четвер відбудеться засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), підсумки якого будуть підведені о 15:15 мск. Трейдери очікують, що європейський регулятор на тлі стійкої інфляції також підвищить ставки.

Фунт торгується на рівні $1,2946 проти $1,2942 напередодні.

Курс долара в парі з ієною опустився до 140,19 ієни порівняно зі 140,25 ієни на закриття попередніх торгів.

Зміцнення японської валюти стримують очікування збереження ультрам'якої грошово-кредитної політики Банком Японії, який у п'ятницю підведе підсумки дводенного засідання.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,1373 юаня проти 7,1507 юаня напередодні.




Просмотров: 193
Другие новости