Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро і фунта стерлінгів

21 липня 2023 року, 13:36
Долар США дешевшає до євро і фунта стерлінгів, слабко зміцнюється в парі з ієною на торгах у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,08%, ширший WSJ Dollar Index - 0,03%.

Доларовий індекс ICE завершує тиждень зростанням, яке, ймовірно, є технічною корекцією після падіння, зазначає Trading Economics.

Опубліковані в четвер статдані з економіки США показали несподіване зниження кількості нових заявок на допомогу з безробіття, підтвердивши, що попит на робочу силу в країні залишається високим. Водночас кількість американців, які продовжують отримувати допомогу з безробіття, збільшилася максимальними темпами за три місяці, що вказує на ймовірне погіршення умов для претендентів.

Статдані затвердили трейдерів у думці про те, що охолодження ринку праці США триває. Це, як очікується, дасть змогу Федеральній резервній системі (ФРС) зупинити цикл підвищення ставки раніше, ніж передбачалося раніше.

Федрезерв точно підвищить ставку на липневому засіданні, однак, "питання щодо вересня залишається відкритим", заявив у четвер екс-голова американського ЦБ Бен Бернанке під час вебінару, що проводився Fidelity Investments.

"До вересневого засідання ми побачимо низку статистичних звітів, і цілком можливо, що липневий підйом ставки ФРС стане останнім", - сказав Бернанке, слова якого наводить Market Watch.

За його словами, піднявши ставку до пікового рівня, Федрезерв утримуватиме її на ньому деякий час. "Розмови про зниження ставки цього року нереалістичні", - сказав Бернанке, який наразі є головним радником керуючої компанії PIMCO.

Чергове засідання ФРС відбудеться 25-26 липня. На наступний тиждень також заплановані засідання Європейського центрального банку і Банку Японії.

Курс євро до долара за даними на 9:05 кв у п'ятницю становить $1,1139 порівняно з $1,1131 на закриття попередньої сесії.

Вартість фунта до долара піднялася до $1,2895 з $1,2868 напередодні.

Опубліковані в п'ятницю дані Національного статистичного управління (ONS) Великої Британії, показали більш істотне, ніж очікувалося, збільшення роздрібних продажів у країні. Показник зріс у червні на 0,7% порівняно з попереднім місяцем, тоді як опитані Trading Economics експерти в середньому прогнозували його підвищення на 0,2%.

Курс долара в парі з ієною збільшився до 140,15 ієни порівняно з 140,07 ієни на закриття попередніх торгів, пара долар/юань торгується на рівні 7,1720 юаня проти 7,1776 юаня напередодні.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 183
Другие новости