Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта

12 липня 2023 року, 12:08
Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у середу перед публікацією даних про динаміку споживчих цін у Штатах за червень.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,31%, ширший WSJ Dollar Index - 0,26%.

Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачає сповільнення загальної інфляції в Штатах у червні до 3,1% у річному вираженні порівняно з 4% місяцем раніше, базової інфляції (без урахування вартості харчових продуктів та енергоносіїв) - до 5% з 5,3%.

Міністерство праці США опублікує звіт з інфляції о 15:30 кв. м.

"Трейдери чекають на ці дані, і підтвердження спаду інфляційного тиску, ймовірно, посилить ослаблення долара США", - зазначає аналітик з валютного ринку Resona Bank Такесі Ісіда.

Інвестори сподіваються, що уповільнення інфляції переконає Федеральну резервну систему (ФРС) завершити цикл підйому ставки, зазначає Market Watch. Посилення політики американським ЦБ допомогло стримати інфляцію, однак воно також обмежує економічне зростання в США.

Курс євро до долара за даними на 8:50 кв у середу піднявся до $1,1030 порівняно з $1,1011 на закриття попередньої сесії.

Вартість фунта стерлінгів збільшилася до $1,2960 з $1,2932 напередодні. Британська нацвалюта торгується на максимумі з квітня 2022 року на очікуваннях подальшого посилення грошово-кредитної політики Банком Англії у зв'язку з черговим прискоренням темпів зростання зарплат у країні.

Вартість долара в парі з ієною впала до 139,48 ієни з 140,35 ієни на закриття попередніх торгів. Підйом курсу ієни вище за позначку в 140 ієн/$1 пов'язаний, зокрема, з очікуваннями інвесторів, що Банк Японії може скорегувати свою політику на засіданні, яке відбудеться пізніше цього місяця.

Ієна може зміцнитися до 138,5 ієни/$1, оскільки трейдери закривають короткі позиції в японській нацвалюті, очікуючи на коригування політики Банку Японії, зазначають аналітики Mizuho Securities.

Курс долара до юаня знизився в середу до 7,1908 юаня проти 7,2102 юаня напередодні.




Просмотров: 178
Другие новости