Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта

11 липня 2023 року, 12:33
Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,2%, ширший WSJ Dollar Index - 0,21%.

Увага трейдерів цього тижня спрямована на дані про динаміку споживчих цін у США за червень, які, як очікується, вплинуть на рішення Федеральної резервної системи (ФРС) на найближчих засіданнях.

Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачає сповільнення загальної інфляції в Штатах у червні до 3,1% у річному вираженні порівняно з 4% місяцем раніше, базової інфляції (без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв) - до 5% з 5,3%. Мінпраці США оприлюднить дані щодо інфляції в середу, о 15:30 кв. м.

Трейдери практично впевнені, що Федрезерв підніме базову процентну ставку на липневому засіданні на 25 базисних пунктів (б.п.) до 5,25-5,5%. Шанси на те, що ставка знову буде збільшена у вересні, оцінюються ринком у 22%, за даними CME FedWatch.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сан-Франциско Мері Дейлі заявила в інтерв'ю Brookings Institution у понеділок, що Федрезерву, можливо, доведеться підвищити ставку ще "кілька разів" цього року, щоб побороти стійко високу інфляцію.

Керівник ФРБ Клівленда Лоретта Местер також вважає, що американському ЦБ необхідно продовжити підйом ставки.

Курс євро до долара за даними на 9:15 кв у вівторок становить $1,1019 порівняно з $1,1003 на закриття попередньої сесії.

Пара фунт/долар торгується на рівні $1,2898 порівняно з $1,2860 за підсумками попередніх торгів.

Курс долара до ієни опустився до 140,81 ієни з 141,31 ієни напередодні.




Просмотров: 202
Другие новости