Компании

все компании

"Астарта" розпочала збирання пшениці та ріпаку

7 липня 2023 року, 12:42
Агропромисловий холдинг "Астарта", найбільший виробник цукру в країні, розпочав збирання пшениці та ріпаку в Полтавській області, у Західному регіоні жнива розпочнеться в середині липня, повідомила пресслужба агрохолдингу у Facebook у п'ятницю.

Згідно з повідомленням, у 2023 році "Астарта" планує зібрати ранні зернові з площі майже 57 тис. га, зокрема озиму пшеницю - з 43 тис. га.

"Незважаючи на наявні виклики: понад 400 мобілізованих працівників, серйозне здорожчання виробничих ресурсів, робота в режимі постійних повітряних тривог, вірогідність накладення жнив озимих ріпаку та пшениці, - ми якісно та вчасно підготувались до збирання врожаю. Провели ремонти, готова необхідна кількість сільгосптехніки, маємо гарний стан посівів і гарний потенціал урожайності. І, найголовніше, люди - маємо збережені та добре підготовлені колективи", - зазначив директор із сільськогосподарського виробництва Вадим Скрипник.

В "Астарті" зазначили, що змогли реалізувати практично весь торішній урожай, тож елеватори агрохолдингу готові до прийому нового врожаю. У сезоні-2023 жнива супроводжуватимуться впровадженням цифрових продуктів AgriChain, зокрема нового модуля AgriChain Logistics, спрямованого на автоматизацію та ефективне управління всіма процесами.

"Спільно з агрономічною, логістичною, елеваторною, комерційною службами "Астарти" ми розробили математичну модель, яка комплексно розв'язує транспортну задачу та дає змогу зробити найоптимальніший план розміщення продукції на власних і сторонніх елеваторах компанії або за необхідності задіяти резервні варіанти зберігання", - пояснила директорка AgriChain Наталя Богачева, наголосивши на актуальності цього питання під час збиральної кампанії.

За її інформацією, IT-підрозділ посилив систему контролю за збором, вивезенням і доставкою в місце розвантаження врожаю, вивів на якісно новий рівень маршрутизацію перевезень, систему допуску авто на навантаження через NFC технології, цифрову систему контролю "Свій-чужий", систему сповіщень та оперативного реагування на не штатні ситуації на маршрутах.

Під час нинішньої збиральної кампанії також заплановано впровадження погодинної диспетчеризації вивезення продукції з поля до місць зберігання через систему нарядів, що дасть змогу уникати черг, простоїв, збільшити оборотність авто та обрати оптимальний маршрут.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

Агрохолдинг 2021 року наростив чистий прибуток у 14 разів порівняно з 2020 роком - до EUR122,5 млн, показник EBITDA - у 1,8 раза, до EUR201,5 млн. Його виручка зросла на 18,2% - до EUR491,35 млн, третину якої (EUR170 млн) згенерувало виробництво і реалізація цукру.




Просмотров: 375
Другие новости