Компании

все компании

Нацполіція протягом місяця має закрити всі нелегальні обмінники - Гетманцев

5 липня 2023 року, 18:21
Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики за підсумками спільного засідання з Національним банком України (НБУ) щодо проблем обміну валюти в середу поставив завдання Національній поліції протягом місяця закрити всі нелегальні обмінники.

"Сформулювали чітке завдання Нацполу - повне й остаточне їх припинення. Перелік додамо, якщо Нацпол сам не бачить. Термін - місяць", - написав він у Телеграм-каналі.

Коментуючи зусилля НБУ щодо розв'язання проблеми з відмовою учасників ринку приймати в населення зношені та старі купюри іноземних валют, Гетманцев загалом позитивно оцінив дії регулятора, однак констатував, що проблему ще не розв'язано остаточно, і скарг від людей досі багато.

На думку голови комітету, невдоволення громадян припиниться тільки після притягнення до відповідальності найбільш системних порушників.

"У цьому контексті вітаю "таємних покупців" НБУ, гарячу лінію і системну перевірку скарг, що надходять від людей до Нацбанку", - написав Гетманцев.

Як повідомлялося, Нацбанк у червні вжив комплекс заходів щодо врегулювання питання обміну зношених банкнот іноземної валюти, зокрема скасував перелік ознак незначного зносу банкнот, зустрівся з учасниками ринку і запровадив посилений контроль за дотриманням ними вимог регулятора.




Просмотров: 259
Другие новости