Компании

все компании

"Запоріжсталь" проводить капремонт грн важливого обладнання з недопущення скидів у Дніпро

29 червня 2023 року, 19:09
Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" проводить капітальний ремонт важливого природоохоронного обладнання, підтримуючи його надійну роботу для унеможливлення скидів у річку Дніпро.

Згідно з прес-релізом компанії, установка регенерації соляної кислоти БТА-4 - важливий екологічний об'єкт "Запоріжсталі", який був введений в експлуатацію в 2014 році.

При цьому уточнюється, що унікальне обладнання дало змогу повністю уникнути скидання нейтралізованих травильних розчинів цеху холодної прокатки в басейн Дніпра. За методу солянокислотного травлення застосовується замкнутий цикл виробництва: розчин соляної кислоти, використаної для травлення металу, не потрапляє в стоки, а прямує на установку регенерації і після відновлення та очищення повторно використовується у виробництві.

Нині після підриву Каховської ГЕС 6 червня особливо важливо, щоб таке природоохоронне обладнання працювало стабільно і без перебоїв. Для цього фахівці кожні два роки проводять комплексний капремонт одного з двох реакторів установки регенерації соляної кислоти. Проводиться він і нині: у квітні фахівці підприємства розпочали перший етап ремонтних робіт.

Фахівці цеху холодної прокатки (ЦХП) "Запоріжсталі" і сервісного центру "Запоріжвогнетрив" виконують основні роботи із заміни футерування нижньої частини реактора та циклону, заміни кислостійкої вогнетривкої кладки циклону, опорного кільця і труби. На другому етапі, восени поточного року, фахівці проведуть заміну основних елементів агрегату: форсунок, пальників, конвеєрів, а також перекладку вогнетривкої кислотостійкої кладки реактора.

За словами начальника дільниці регенерації соляної кислоти ЦХП Леоніда Алексєєнка, результатом капітального оновлення стане підвищення надійності та робота обладнання.

"На нашій дільниці реактори працюють почергово: поки один реактор перебуває в роботі, ми проводимо ремонт іншого. Таким чином, забезпечується висока надійність обладнання. Крім капремонтів, регулярно проходять і поточні - кожні три місяці. Це важливо як з точки зору забезпечення стабільного виробничого процесу, так і коректною роботою важливого природоохоронного обладнання", - пояснив Алексєєнко, якого цитує пресслужба.

Обладнання увійде в експлуатацію поточного місяця після завершення першого етапу капремонту. На проведення капремонту комбінат спрямував понад 24 млн грн.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого користується широким попитом у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 348
Другие новости