Компании

все компании

Кількість власників криптовалют у Британії у 2022 році подвоїлася

9 червня 2023 року, 14:14
Кількість власників криптовалют у Великій Британії 2022 року подвоїлася, повідомляє Управління з фінансового нагляду (FCA) країни.

Згідно з результатами опитування регулятора, майже кожен десятий британець минулого року мав криптовалюту, що більш ніж удвічі перевищує показник роком раніше. Зростання кількості власників криптовалют відбувається всупереч попередженням FCA про те, що вони повинні бути готові в будь-яку хвилину втратити всі свої вкладення, зазначає Financial Times.

"Люди самі вирішують, чи купувати їм криптовалюту. Наші правила дають людям час і правильні попередження про ризики, щоб зробити усвідомлений вибір", - сказав глава відділу захисту прав споживачів і конкуренції FCA Шелдон Міллс.

Близько 36% із 2 тис. дорослих британців, які брали участь в опитуванні FCA, заявили, що бачили або чули рекламу криптовалют. При цьому чверть із тих людей, хто раніше був байдужий до криптовалют, під впливом рекламних кампаній стали виявляти інтерес до них.

Міллс нагадав, що з 8 жовтня в країні відбудеться посилення правил реклами у сфері криптовалют. Зокрема, будуть заборонені такі акції, як "приведи друга і отримай подарунок".

Нові правила застосовуватимуться до всіх компаній, що займаються продажем криптоактивів для клієнтів із Великої Британії, незалежно від того, перебувають вони в країні чи за кордоном. "Криптоіндустрія повинна підготуватися до цієї значної зміни", - сказав Міллс.

Юрист Linklaters Гаррі Еддіс зазначив, що правила матимуть "істотний вплив" на британський ринок, оскільки людям буде складніше купувати криптовалюти.

Дослідження FCA показало також, що 28% з тих, хто не володіє криптовалютою, з більшою ймовірністю купили б її, якби цей ринок регулювався за тим самим стандартом, що і традиційні фінансові послуги.

Майже чотири п'ятих володарів криптовалюти використовували на її купівлю наявний дохід, 6% позичали для цього гроші, а решта купували на заощадження або прибуток від продажу криптовалюти. Середня вартість їхніх інвестицій оцінюється в трохи менше ніж 1,6 тис. фунтів стерлінгів, водночас 40% вклали менше ніж 100 фунтів. Найпоширенішою причиною купівлі криптовалюти респонденти називають те, що це схоже на азартну гру (40% опитаних).

По материалам: Financial Times





Просмотров: 241
Другие новости