Компании

все компании

Голова Комісії з цінних паперів і бірж США різко висловився щодо ринку криптовалютних активів

9 червня 2023 року, 15:31

Голова Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) Гері Генслер досить різко висловився щодо ринку криптовалютних активів, зазначивши, що недотримання законодавчих вимог у галузі може завдати шкоди довірі до американських фінансових ринків.

"За такого масштабного недотримання вимог зовсім не дивно, що на криптовалютних ринках так багато проблем, - заявив Генслер, виступаючи на конференції Piper Sandler Global Exchange and FinTech у четвер. - Ми вже бачили подібне раніше. Усе це нагадує ситуацію, яка була в 1920-х роках, до ухвалення федеральних законів про цінні папери. Спекулянти, шахраї, аферисти та фінансові піраміди. Люди стояли в черзі в судах у справах про банкрутство".

"Не можна дозволити, щоб криптовалютні ринки підривали заслужену довіру громадськості до ринків капіталу. Не можна допустити, щоб вони шкодили довірі інвесторів", - йдеться в тексті виступу Генслера, який опубліковано на сайті SEC.

Регулятор зіткнувся з різкою критикою після висунення звинувачень криптовалютним біржам Coinbase і Binance.

Як повідомлялося, SEC звинуватила Coinbase в роботі без реєстрації як біржі, брокера і клірингового агентства в США. Такі ж звинувачення були пред'явлені регулятором і Binance Holdings Inc. Загалом SEC звинуватила Binance і її засновника Чанпена Чжао в 13 випадках порушення правил роботи з цінними паперами.

Генслер зазначив, що основна частина криптовалют підпадає під дію законів про цінні папери США, у зв'язку з чим "більшість компаній, які є посередниками на ринку криптовалют, також повинні дотримуватися цих законів".

За його словами, відповідна реєстрація криптовалютних бірж є "основою забезпечення базового захисту інвесторів і ринків".

"Криптовалютним посередникам може знадобитися розділити напрямки діяльності, ввести в дію зведення правил, що забезпечують захист від шахрайств і маніпуляцій, належним чином відокремити кошти клієнтів, а також змінити підхід до клірингу, - сказав Генслер. - Це те, що захищає інвесторів. Той факт, що вони створювали свої платформи, не зважаючи на це, не повинен бути безкоштовною перепусткою для того, щоб піддавати інвесторів ризику".

Міжнародне рейтингове агентство Moody's у четвер змінило прогноз рейтингів Coinbase Global на "негативний" зі "стабільного", зазначивши "невизначеність щодо ступеню наслідків звинувачень SEC для бізнес-моделі та грошових потоків компанії".

Корпоративний рейтинг Coinbase було підтверджено на рівні "B2".





Просмотров: 371
Другие новости