Компании

все компании

Дунайські порти перевалили рекордні понад 3 млн тонн

5 червня 2023 року, 15:45
Дунайські порти в травні перевалили рекордний обсяг вантажів - понад 3 млн тонн, повідомила Адміністрація морських портів (АМПУ) у Facebook.

"За оперативними даними, понад 3 млн тонн перевалили дунайські порти в травні. Це абсолютний рекорд для портів цього регіону", - констатують в АМПУ.

Такий результат, як зазначається в повідомленні з посиланням на керівника АМПУ Юрія Литвина, досягнуто завдяки відповідальним і злагодженим діям бізнесу, команди АМПУ та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Розвиток Дунайського кластера - це одне з пріоритетних завдань нашого підприємства. Уже зараз відомі світові компанії інвестують у розвиток портових потужностей і флоту на Дунаї, що дає змогу постійно збільшувати обсяг експорту та імпорту продукції. Цього місяця державні та приватні стивідорні компанії оновили свої історичні рекорди", - сказав він.

Розвиток портів Дунайського кластера, зазначається в повідомленні, - у пріоритеті європейських партнерів. Єврокомісія і Дунайська комісія зі співробітництва з адміністрацією Нижнього Дунаю, Міністерство транспорту Румунії опікуються збільшенням пропускної спроможності Сулинського каналу, оскільки від цього залежить продуктивна робота портів Дунайського регіону.

Як очікується, до кінця 2023 року обсяг перевалки вантажів у дунайських портах може зрости до 20 млн тонн проти 16 млн тонн у 2022 році, що втричі більше довоєнного рівня.




Просмотров: 279
Другие новости