Компании

все компании

Райффайзен Банк виділив 40 млн грн на шкільні укриття

1 червня 2023 року, 15:47
Райффайзен Банк виділив 40 млн грн для реалізації проєкту з облаштування шкільних укриттів "Захисток: безпечна освіта" ("Захисток"), запущеного Київською школою економіки (KSE Institute) і KSE Foundation, очікують, що ці кошти допоможуть повернути за парти 30 тис. школярів.

"Повномасштабна війна порушує одне з головних прав дітей - отримання освіти", - наголошується в повідомленні прес-служби банку в четвер.

Зазначається, що проєкт "Захисток" було створено KSE у вересні минулого року, він охоплює різні напрямки діяльності: від фізичного облаштування укриттів у школах до створення інноваційних програм із навчання в галузях робототехніки, AI та STEM.

Згідно з інформацією на сайті KSE, при заявленій меті в $3 млн проєкт залучив $1,4 млн. Серед благодійників також "Фармак", ПУМБ, Dragon Capital, ОККО і "Київстар".

За час його роботи понад 8 тис. школярів і дошкільнят повернулися за парти, а благодійний фонд KSE підвищив мету зі 100 до 300 облаштованих сховищ у всій країні і планує повернути до шкіл до 1 вересня цього року ще 10 тис. школярів.

Базовою умовою надання навчальним закладам дозволу на повернення до офлайн-занять є наявність укриття, що відповідає вимогам ДСНС. KSE Foundation облаштовує сучасні укриття відповідно до всіх санітарних норм і норм безпеки.

Уточнюється, що долучитися до збору може кожен небайдужий. Зробити внесок можна в особистому кабінеті додатку Raiffeisen Online у розділі "Платежі/Допомога українцям" або на веб-порталі KSE Foundation.

Зі свого боку кожна школа, що не має надійного сховища для учнів, може подати онлайн-заявку для його облаштування на сайті KSE.

Загалом з початком війни KSE Foundation залучив на різні проєкти $50,4 млн.




Просмотров: 381
Другие новости