Компании

все компании

Курс долара США зростає до євро і фунта, знижується до ієни

31 травня 2023 року, 12:16
Курс долара США зростає до євро і фунта, водночас знижується в парі з японською ієною. Інвестори оцінюють новини про законопроект про збільшення ліміту на держзапозичення.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), підвищився на 0,14%. З початку травня індикатор зріс приблизно на 3%.

Комітет з регламенту Палати представників США напередодні схвалив винесення законопроєкту щодо підвищення ліміту держборгу на голосування в нижній палаті Конгресу. Комітет проголосував сімома голосами "за" подальший розгляд законопроєкту, шість членів комітету виступили "проти".

Таким чином, законопроєкт може бути винесено на обговорення і голосування в середу. Для його ухвалення в Палаті представників, що складається з 435 членів, необхідно набрати близько 218 голосів. У разі успішного голосування законопроект надійде на розгляд до Сенату.

Конгрес і Білий дім намагаються, щоб законопроект був схвалений до 5 червня. Раніше міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що ресурси її відомства будуть вичерпані до цього терміну.

Пара євро/долар за даними на 9:14 кв торгується на рівні $1,0691 порівняно з $1,0735 на закриття попередньої сесії, євро втрачає приблизно 0,4%.

Курс фунта знижується на 0,2% і становить $1,2390 проти $1,2413 у вівторок.

Долар до ієни опустився під час торгів на 0,3%, до 139,42 ієни проти 139,80 ієни напередодні.

У середу стало відомо, що роздрібні продажі в Японії у квітні збільшилися на 5% порівняно з тим самим місяцем минулого року.

Показник зріс за підсумками 14-го місяця поспіль, проте темпи зростання сповільнилися порівняно з переглянутим підйомом на 6,9% у березні. Аналітики в середньому очікували більш значного підвищення - на 7%, повідомляє Trading Economics.

У парі з австралійським доларом валюта США зміцнилася на 0,4, до 1,5409/$1.

Інфляція в Австралії у квітні прискорилася до 6,8% з 6,3% у березні, тоді як аналітики очікували помірнішого зростання - до 6,4%. Прискорення інфляції головним чином спричинене зростанням цін на автомобільне паливо на 9,5% після зниження на 8,2% місяцем раніше.




Просмотров: 205
Другие новости