Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро і фунта, стабільний до ієни

25 травня 2023 року, 10:54
Трейдери оцінюють протокол травневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), який засвідчив, що низка керівників американського ЦБ вважають за необхідне подальше посилення грошово-кредитної політики.

"Деякі керівники зазначали, що на наступних засіданнях, імовірно, знадобиться чергове збільшення ставки, оскільки, згідно з їхніми прогнозами, процес руху інфляції в США до цільового показника ФРС у 2% може залишитися неприйнятно повільним", - ідеться в протоколі.

Водночас, "кілька учасників засідання сказали про те, що, якщо ситуація в американській економіці розвиватиметься відповідно до їхніх очікувань, подальшої жорсткості політики після травневого засідання може не знадобитися", зазначається в документі.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень ставки, шанси на її підвищення Федрезервом на 25 б.п. у червні оцінюються ринком у 30%, ймовірність підйому ставки до кінця липня - у 55%, свідчать дані CME Group.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch у середу помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента США "AAA" на перегляд із "негативним" прогнозом у зв'язку із затягуванням переговорів щодо питання ліміту держзапозичень країни.

У прес-релізі агентства наголошується, що політична заангажованість сторін, які займаються обговоренням цього питання, перешкоджає досягненню угоди про підвищення або призупинення дії стелі держборгу США, в той час як дедлайн для ухвалення рішення наближається.

За іронією цей фактор також підтримує долар, оскільки сприяє зростанню припливу коштів інвесторів в активи "тихої гавані", зазначає Trading Economics.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,15%, ширший WSJ Dollar Index - 0,16%.

Пара євро/долар за даними на 9:05 мск торгується на рівні $1,0732 порівняно з $1,0752 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта опустився до $1,2343 порівняно з $1,2465 напередодні.

Вартість американської валюти до ієни становить 139,53 ієни проти 139,48 ієни за підсумками торгів у середу.




Просмотров: 179
Другие новости