Компании

все компании

Президенти Чехії та Словаччини приїхали до Києва

28 квітня 2023 року, 12:33
Президент Чехії Петр Павел разом із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою прибули з візитом до України.

"Із Зузаною Чапутовою ми обидва усвідомлюємо цінність свободи і справедливості. Важко бачити на власні очі, що українці платять за це найвищу ціну. Кров'ю і життями своїх громадян. У боротьбі з агресором він захищає те, що у нас є спільне. Ось чому ми будемо підтримувати їх", - написав Павел у Twitter, продемонструвавши знімок із президентом Словаччини на тлі зруйнованої будівлі.

Зі свого боку чеське медіа Denikn повідомило, що президент Словаччини та її чеський колега Петр Павел прибули до Києва рано вранці.

Це перший візит глави чеської держави в Україну з 2013 року.

Павел і Чапутова зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, також відвідають звільнені від російської окупації міста біля столиці.

Запланована також зустріч із представниками кримських татар Мустафою Джемілієвим і Рефатом Чубаровим.

Чапутова також пізніше у Twitter повідомила про спільний візит до України.

"Наш перший спільний візит за кордон з Петром Павлом в Україну з посланням дружби, солідарності та підтримки. Словаччина, Чехія та Україна поділяють частини спільної історії - і ми також поділяємо наше спільне майбутнє", - підкреслила вона.

Чеський телеканал ČT24 повідомив, що президенти Чехії та Словаччини відвідали Ірпінь, потім поїхали в Бородянку. Крім того, президент Чехії потім попрямував до Бучі.




Просмотров: 220
Другие новости