Компании

все компании

Україна спростила виїзд поранених військових на лікування за кордон

21 квітня 2023 року, 21:05
Кабінет міністрів України спростив виїзд поранених українських військових на лікування за кордон, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"На одному з минулих засідань уряду я озвучував чіткі пріоритети нашого уряду у сфері ветеранської політики. Одним із цих пріоритетів є реформа медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Сьогодні ухвалюємо постанову про спрощення виїзду наших поранених бійців на лікування за кордон", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

За словами прем'єра, тепер направлення на таке лікування військові зможуть отримати в тому медзакладі, де проходять лікування або реабілітацію.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, внесено зміни до порядку направлення осіб зі складових сил оборони та сил безпеки, які постраждали у зв'язку з військовою агресією РФ проти України, на лікування за кордон.

Зокрема, дозволено закладам охорони здоров'я самостійно визначати необхідність направлення захисників України, які постраждали у зв'язку з воєнною агресією РФ, на лікування за кордон і формувати відповідний пакет документів до державного органу, який входить до складу сектору безпеки та оборони без залучення до процедури військово-медичних установ.

"Прискорення та оптимізацію процедури також буде забезпечено шляхом спрощення підготовки висновку щодо необхідності направлення особи зі складових сил оборони або сил безпеки, яка постраждала у зв'язку з військовою агресією РФ, на лікування за кордон", - написав Мельничук.




Просмотров: 431
Другие новости