Компании

все компании

USAID виділить Україні майже 400 млн грн для розвитку переробки зерна та олійних

14 квітня 2023 року, 23:10
Програма "USAID Агро" виділить 367 млн грн на співфінансування проєктів з підтримки переробки зернових, олійних і бобових культур в Україні, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
"Це створить потенціал для виробництва продуктів із доданою вартістю та забезпечить розширення каналів і ринків збуту. Відтак, якісно та кількісно покращить продовольчу безпеку України та світу", - підкреслюється в повідомленні.

За інформацією USAID, мета проєкту - поліпшення доступу невеликих виробників сільгосппродукції до потужностей із доопрацювання, переробки зернових, олійних і бобових культур на продовольчі, кормові, промислові продукти та біопаливо.

Як уточнюється, планується виділити до 367 млн грн у межах 20 проєктів терміном реалізації до двох років. Передбачається, що сума кожного субгранту становитиме від 10 до 36 млн грн і обговорюватиметься індивідуально.

"Очікується, що в рамках проєктів виконавці - українські суб'єкти - надаватимуть ММСП експертну, технічну та фінансову підтримку для розширення переробки зернових, олійних та бобових культур. Діяльність буде спрямована переважно на розширення діючих переробних потужностей, що призведе до зростання виробництва продуктів переробки зернових із вищою доданою вартістю для внутрішнього споживання та експорту", - резюмується в повідомленні.




Просмотров: 298
Другие новости