Компании

все компании

Миколаїв оголосив тендер на закупівлю автобусів за EUR4,5 млн

9 квітня 2023 року, 12:29
Комунальне підприємство "Миколаївпастранс" Миколаївської міськради оголосило тендер на закупівлю низькопідлогових автобусів на загальну суму до EUR4,5 млн у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України", який фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Згідно з інформацією в ProZorro в п'ятницю, відповідне оголошення розміщено в онлайн-версії Офіційного вісника ЄС 5 квітня. Розкриття тендерних пропозицій заплановано на 31 травня.

Згідно з оголошенням, умовами конкурсу передбачено постачання автобусів завдовжки від 8,2 м до 10,5 м, включно з основними та витратними запчастинами, обладнанням та інструментами для обслуговування і ремонту, та супутніми послугами.

Автобуси мають бути з дизельним двигуном, з доступом без сходинок щонайменше на двоє дверей, завширшки 2,55-3,5 м, мати пасажиромісткість щонайменше 60 осіб, зокрема щонайменше 24 сидячих (плюс одне місце для інвалідного візка).

Першу партію автобусів мають поставити не пізніше ніж через п'ять місяців від дати отримання постачальником авансового платежу, а завершення контракту - через 12 місяців.

За інформацією на сайті Миколаївської міськради, наприкінці березня поточного року про відновлення співпраці з ЄІБ за проектом "Міський громадський транспорт України" в ефірі місцевого телеканалу повідомив голова "Миколаївпастранс" Олексій Ушаков.

Як повідомлялося, попередній аналогічний тендер у межах цього проєкту було оголошено у вересні 2021 року з відкриттям тендерних пропозицій наприкінці листопада. Однак процедуру закупівлі було зупинено через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Миколаїв і до цього робив спробу закупити автобуси в межах цієї програми: відповідний тендер було оголошено в березні 2021 року, передбачалася закупівля автобусів довжиною від 8,8 до 9,5 м.

Однак у липні того самого року тендер було скасовано після відхилення всіх заявок (їх подавали український дилер Мінського автобусного заводу - компанія "Сучасні вантажівки" та Чернігівський автозавод).

"Переможцем за всіма вимогами тендеру виходить представник компанії МАЗ в Україні. Однак через санкції, накладені ЄС на білоруські підприємства, було ухвалено рішення оголосити новий тендер і запросити більше учасників", - пояснили тоді в міськраді Миколаєва.

За інформацією на сайті міськради, наразі на маршрутах Миколаєва працює 20 од. автотранспорту "Миколаївпастрансу".

Нещодавно місто отримало від німецької компанії три автобуси-"гармошки" Mercedes Citaro пасажиромісткістю до 150 осіб.




Просмотров: 354
Другие новости