Компании

все компании

УАСК "АСКА" та СК "ВУСО" працюватимуть під одним брендом VUSO

7 квітня 2023 року, 09:01
Договір про приєднання УАСК "АСКА" (Запоріжжя) до СК "ВУСО" (Київ), затверджений акціонерами СК "ВУСО" на зборах 22 березня поточного року.

Як повідомляється на сайті СК "ВУСО", внаслідок об'єднання всі активи і зобов'язання УАСК "АСКА" переходять до СК "ВУСО".

Компанії працюватимуть під одним брендом СК "ВУСО" (VUSO).

"Процес приєднання розпочався в грудні 2021 року. Незважаючи на труднощі воєнного часу, процедура реорганізації відбулася і станом на сьогодні вже завершена", - наголошується в повідомленні.

За словами голови наглядової ради СК "ВУСО" Михайла Назарчука, цей крок дозволив збільшити присутність СК "ВУСО" в корпоративному сегменті ринку страхування, а також створити великого гравця з українським капіталом.

СК "АСКА" подала регулятору заяву на відкликання останньої ліцензії та виключення з Державного реєстру фінансових організацій.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2021 року інвестиційна компанія SCM Рената Ахметова повідомила про досягнення попередніх домовленостей щодо продажу УАСК "АСКА" акціонерам СК "ВУСО". Нацбанк погодив купівлю 99,593% акцій "АСКА", а також 62,2156% акцій ПрАТ "Страхова компанія "АСКО-Донбас Північний" (Дружківка Донецької обл.), у якому 62,4699% належало "АСКА".

УАСК "АСКА" - перша приватна страхова компанія, що з'явилася в незалежній Україні, працює вже понад 30 років. Входила до портфеля міжнародної інвестиційної компанії SCM. НБУ 22 грудня 2021 року вирішив анулювати 34 її ліцензії на здійснення страхування на підставі поданої компанією заяви, крім ліцензії на здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).

СК "ВУСО" заснована 2001 року. Наразі володіє 50 ліцензіями: 34 - на добровільні та 16 - на обов'язкові види страхування. Представлена в усіх регіонах України.




Просмотров: 227
Другие новости