Компании

все компании

Зеленський і Дуда взяли участь в українсько-польському бізнес-форумі

6 квітня 2023 року, 17:59
Президент України Володимир Зеленський і президент Республіки Польща Анджей Дуда взяли участь в українсько-польському бізнес-форумі, спрямованому на зміцнення двосторонніх економічних зв'язків, повідомляє пресслужба Глави Української держави.

Президент України під час свого виступу перед учасниками заходу наголосив, що після перемоги у війні на Україну і Польщу "чекає велике майбутнє в розвитку економіки".

"Вранці дорогою до Варшави ми бачили багато різного вантажного транспорту, що їхав у бік України. І це має дуже оптимістичний вигляд, коли бізнес працює з країною, коли бізнес вірить в Україну, коли бізнес розширює свою присутність. Це найочевидніше підтвердження того, що країна має майбутнє. Я дуже дякую вам, Польще, що ви вірите в майбутнє України", - зазначив Зеленський.

Глава української держави подякував усьому польському бізнесу, і кожній компанії та підприємцю за роботу з Україною та в Україні.

"Я вдячний за кожне виробництво, яке працює, за кожне робоче місце, що створює добробут для українців і поляків, я впевнений, обопільно! І всупереч будь-яким загрозам, будь-яким обставинам часу російської агресії різні польські компанії продовжують працювати в Україні. І всім, хто вірить у нашу державу, вірить не лише в наше майбутнє, а й у наше сучасне, я хочу подякувати й поаплодувати", - зазначив президент України.

Також Зеленський окремо подякував компаніям, які працюють у східних регіонах України й особливо часто зазнають терору країни агресора, а також компаніям, які від початку повномасштабного вторгнення надають матеріали й ліки українським медичним закладам, а також які допомагали забезпечувати українських дітей, які перебувають у Польщі, та внутрішньо переміщених осіб усередині України.

"Я впевнений, що ми збережемо всю економічну та гуманітарну мобілізованість наших стосунків і тоді, коли на повну силу розгорнеться дуже важливий і амбітний проєкт українського відновлення. Ми вже працюємо разом із відновлення, але очевидно, що це тільки початковий етап", - зазначив Зеленський.

Також глава української держави висловив упевненість, "наш (українсько-польський - ІФ-У) економічний, енергетичний, соціальний, гуманітарний, культурний потенціал у балто-чорноморському просторі (...) дасть десятиліття зростання для наших народів, для всієї Європи й кожного нашого партнера".

Дуда зазначив, що, незважаючи на війну, проводиться українсько-польський економічний форум, тому що "ми дивимося не тільки на те, що відбувається у цей час в Україні, а й на те, що буде в майбутньому".

"Тому що ми глибоко віримо в перемогу України", - наголосив глава польської держави.

Дуда переконаний, що "після завершення війни спільними зусиллями Україну буде відновлено, вона стане більш сучасною, готовою до динамічного розвитку країною, яка використовує свій потенціал".





Просмотров: 313
Другие новости