Компании

все компании

NovaPay перебуває в процесі отримання європейської ліцензії EMI

17 березня 2023 року, 12:58
Фінансова компанія NovaPay, що входить до групи компаній лідера експрес-доставки в Україні "Нова пошта", перебуває в процесі отримання європейської ліцензії Electronic money institution (EMI), повідомив співзасновник "Нової пошти" В'ячеслав Клімов.

"NovaPay буде розвиватися, як і вся група - створювати міжнародну експансію. І NovaPay вже подала заявку європейському регулятору на отримання ліцензії європейської фінансової установи. Зараз триває цей процес. Ми претендуємо на ліцензію Electronic money institution", - сказав Клімов у кулуарах "Саміту експортерів" видання "Forbes Україна" в четвер.

Він уточнив, що компанія не планує ставати банком ні в Україні, ні за кордоном.

Отримавши ліцензію, NovaPay зможе надавати клієнтам послуги переказу коштів, платежі електронної комерції, сказав Клімов. За його словами, компанія також активно працює з НБУ щодо можливості відкриття клієнтських рахунків в Україні.

Розвивати послуги "посилка в кредит" і кредитні картки від NovaPay в Європі компанія планує, але не в короткостроковій перспективі. "У Європі це буде наступним етапом - насамперед це перекази", - сказав Клімов.

Ліцензія EMI дозволяє компаніям пропонувати платіжні та деякі інші фінансові послуги, але не працювати як банк або використовувати банк у своєму імені чи маркетингових матеріалах.

Раніше повідомлялося, що NovaPay має намір випустити в Україні кредитні картки з додатковими послугами та знижками для клієнтів "Нової пошти", а також облігації.

За даними НБУ, за дев'ять місяців 2022 року чистий дохід ТОВ "НоваПей", що входить до складу небанківської фінансової групи NovaPay, становив 3,3 млрд грн, тоді як чистий прибуток - 1,45 млрд грн.

NovaPay є частиною "Нової пошти" та забезпечує її зручними, швидкими та надійними платіжними сервісами онлайн та офлайн.




Просмотров: 276
Другие новости