Компании

все компании

У Ворзелі планують побудувати французький квартал

27 лютого 2023 року, 23:59
Навколо Ворзельського музею історії та культури "Уварівський дім" (пам'ятка архітектури місцевого значення) планують побудувати французький квартал, повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

"Уже кілька місяців група французьких архітекторів працює над концепцією розвитку цієї частини Ворзеля, яку ми маємо намір розвивати як культурно-освітній простір. З одного боку, важливо зберегти та відреставрувати сам "Уварівський дім. З іншого - побудувати новий корпус школи №10 і дошкільного навчального закладу, зруйнованого рашистами", - повідомив він у Телеграм-каналі.

Мер Бучі уточнив, що проєкт сучасного культурного простору презентував президент Архітектурної асоціації АМО Мартін Дюплантьє.

"Запропонована нова будівля поєднує в собі сучасні рішення для таких просторів із традиційними для Ворзеля дерев'яними елементами. Фінансування домовилися шукати разом. Розраховуємо, що ідея такого кварталу сподобається і жителям Ворзеля, і тим громадянам Франції, які хочуть підтримати нашу громаду у відновленні", - повідомив Федорук.

Ворзель із 2018 року входить до Бучацької міської громади.

"Уварівський будинок" - символ міста, побудований у Ворзелі 1902 року для відомого київського промисловця Карла-Генріха Септера. Пізніше його придбала графиня Наталя Уварова, дочка відомого цукрозаводчика і мецената Федора Терещенка.




Просмотров: 253
Другие новости