Компании

все компании

Курс долара США знижується до основних світових валют

16 лютого 2023 року, 12:33
Курс долара США помірно знижується до основних світових валют вранці в четвер, інвестори оцінюють статдані щодо американської економіки та їхній можливий вплив на політику Федеральної резервної системи (ФРС).

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опустився на 0,2% під час ранкових торгів. Напередодні індикатор досягав максимуму за п'ять тижнів.

Пара євро/долар на 7:58 кв торгується на рівні $1,0709 проти $1,0688 на закриття сесії в середу, євро додає близько 0,2%.

Напередодні міністерство торгівлі США повідомило, що роздрібні продажі в країні збільшилися минулого місяця на 3% відносно грудня, рекордними темпами з березня 2021 року.

Тим часом обсяг промвиробництва в США в січні не змінився порівняно з попереднім місяцем, свідчить опублікована в середу доповідь ФРС. Консенсус-прогноз експертів передбачав зростання на 0,5%.

Нещодавні заяви членів керівництва Федрезерву вказують на те, що вони загалом підтримують подальше підвищення ключової процентної ставки для боротьби з інфляцією. Зокрема, про це говорили голова Федерального резервного банку Річмонда Томас Баркін і його колега з ФРБ Далласа Лорі Логан.

Баркін заявив в інтерв'ю Bloomberg, що Федрезерву "потрібно зробити більше для боротьби з інфляцією", а Логан зазначила, що центробанку "доведеться піднімати ставку довше, ніж очікувалося раніше".

Фунт стерлінгів дорожчає на 0,1% і торгується на позначці $1,2049 проти $1,2032 на закриття минулої сесії.

Курс долара до ієни опустився на 0,2% і становить 133,87 ієни порівняно зі 134,17 ієни напередодні.




Просмотров: 347
Другие новости