Компании

все компании

У 2025 році в космос запустять апарат для вивчення впливу Сонця на Землю

14 лютого 2023 року, 21:31
Спільний космічний апарат Китаю та Європейського космічного агентства (ESA) для вивчення впливу Сонця на магнітосферу Землі Smile планують запустити 2025 року, повідомила в понеділок Китайська академія наук.

"Запуск апарату Smile планується здійснити з космодрому Куру у Французькій Гвіані 2025 року", - йдеться в повідомленні на сайті академії.

Smile буде оснащений камерами для зйомки магнітопаузи (межі магнітосфери, де на неї впливає сонячний вітер), полярних каспів (ділянок магнітопаузи, де частинки сонячного вітру можуть проникати в іоносферу Землі) та авроральних овалів - ділянок, де відбувається північне сяйво. Апарат робитиме вимірювання сонячного вітру, відстежуючи іони в ньому і магнітошарі, щоб реєструвати зміни в магнітному полі.

Апарат планується вивести на еліптичну орбіту з великим кутом нахилу за допомогою ракети-носія Vega-C. На думку вчених, така орбіта дасть змогу зонду проводити спостереження за обраними областями в навколоземному просторі в близькому до безперервного режимі роботи за допомогою інструментів дистанційного зондування і вимірювальних приладів прямої дії.

Термін експлуатації космічного апарата розрахований на три роки.




Просмотров: 365
Другие новости