Компании

все компании

Після двох років перерви через COVID-19, у Венеції розпочався карнавал

10 лютого 2023 року, 10:02
Після двох років проведення у скромному, обмеженому санітарними вимогами через COVID 19 форматі венеціанський карнавал 2023 року повернувся до мешканців і гостей найромантичнішого міста Італії в усій своїй нев'янучій пишності, давши привід журналістам порівнювати його з міфічним птахом фенікс, що воскресає з попелу.

Тож кольоро-звукова вистава відкриття в лютому на каналах цього вічного свята мала не лише особливу чарівність, а й явний символічний сенс, що життя перемагає. І венеційці не приховують радості, що карнавал знову відбувається в його традиційному вигляді.
"Це момент самоідентифікації для жителів Венеції і для венеціанців у всьому світі", - каже Джованні Густа, муніципальний радник, який відповідає за традиції Венеції.

Місто на воді вбралося в яскраві кольори, а його жителі - у фантастичні костюми, які змушують думати, що все відбувається в казці. І всюди маски, маски. На людях, у вітринах крамниць, на сувенірних розвалах для туристів. Маски у вигляді настінних прикрас, брошок, шпильок, браслетів, магнітів.

Мешканець Мілана Массімо Канделора, який приїхав спеціально на карнавал до Венеції, стверджує, що маски пробуджують спогади і ностальгію венеціанців. Адже їх носили у Венеції з давніх часів. "Сьогодні я у Венеції, і я ношу костюм і маску "баута" - типову венеціанську маску. Це проста маска, але її можна було носити навіть тоді, коли не можна було вдягати інші маски. Ось чому це унікальна і типово венеціанська маска", - пояснює міланець.

Баута - маска з пап'є-маше, як правило, білого кольору. Вона має чотирикутну форму, а її половина, що закриває нижню частину обличчя, явно видається вперед, залишаючи достатньо простору, щоб можна було пити і їсти, не знімаючи маски. Крім того, така форма також змінює голос мовця, що ще більше посилює його анонімність.

З плином часу маски стали атрибутом карнавалу. А до цього в економічно процвітаючій Венеції приховування особистості людини було звичною справою в повсякденному житті. Це відігравало прагматичну роль, адже люди приховували від конкурентів, заздрісників і стукачів свої оборудки, які не обов'язково відповідали тогочасним законам.

Карнавальні святкування триватимуть до 21 лютого, а до цього люди в барвистих костюмах і найнеймовірніших масках сприйматимуться у Венеції як природна частина міського пейзажу, тутешніх порядків і традицій.
Венеція знову знайшла свою душу з відродженням карнавалу, кажуть венеціанці.




Просмотров: 277
Другие новости