Компании

все компании

В Україні вдвічі зріс попит на нові автобуси

8 лютого 2023 року, 10:17
Первинні реєстрації нових автобусів (включно з мікроавтобусами) в Україні в січні зросли в 2,1 раза, або на 124 од. порівняно з довоєнним січнем-2022 року - до 239 од., а також на 36,6% більше, ніж у грудні минулого року, свідчить статистика асоціації "Укравтопром".

Згідно з оприлюдненою в Телеграм-каналі асоціації у вівторок статистикою, лідером у цьому сегменті стали українські автобуси "Еталон" виробництва однойменної корпорації з приростом реєстрацій до 64 од. порівняно з 12 од. у січні-2022 і 7 од. у грудні того самого року.

Друге місце в автобусів Citroen, реєстрації яких у січні становили 52 од. проти одного в січні і 39 од. у грудні минулого року.

На третьому рядку - лідер грудня-2022 автобуси Ataman виробництва АТ "Черкаський автобус" - їхні реєстрації становили 50 од. проти 15 од. у січні-2022 і 84 од. у грудні.

Четверту сходинку в рейтингу також посіли українські автобуси ЗАЗ, яких зареєстровано 20 од. - майже вдвічі більше, ніж у січні-2022. На п'ятій позиції - лідер торішнього січня Volkswagen із падінням реєстрацій на 14%, до 18 од.

Наростили реєстрації автобусів у січні Ford (до 14 од. з п'яти роком раніше) і турецькі Otokar (до 11 од. проти 4 у січні-2022). До десятки зареєстрованих автобусів також увійшли Temsa (3 од.), Mercedes-Benz і Fiat (по 2 од.).

Водночас інформаційно-аналітична група Auto-Consulting на своєму сайті повідомляє, що продажі нових автобусів (без урахування мікроавтобусів - ІФ) у січні зросли майже в 2,3 раза до січня минулого року - до 150 од., при цьому купували автобуси як бюджетні організації, так і бізнес.

"Востаннє подібні показники AUTO-Consulting фіксував у 2017-2018 роках, тобто цей сегмент фактично вийшов із кризи і швидко зростає", - констатують експерти.

Лідирують у продажах автобуси "Еталон" завдяки поставкам шкільних моделей, втричі зросли продажі автобусів Ataman (також переважно завдяки продажу "школярів").

Водночас, за даними групи, сегмент 12-метрових і 18-метрових автобусів "перебуває в анабіозі", хоча потреба в них велика, особливо в областях, де через дефіцит електроенергії ними доводиться замінювати електротранспорт.

За інформацією AUTO-Consulting, найбільше автобусів закуповували в Дніпропетровській, Львівській та Сумській областях, також початок року був вдалим для ринку автобусів у Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській та Рівненській областях, а також у Києві.

теги: автобус



Просмотров: 384
Другие новости