Компании

все компании

Криптовалютний брокер Genesis ініціював процедуру свого банкрутства

20 січня 2023 року, 12:09
Криптовалютний брокер Genesis ініціював процедуру банкрутства, ставши черговою жертвою кризи в секторі, викликаної крахом біржі FTX. Genesis подав позов до суду Південного округу Нью-Йорка відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США. Це дозволяє компанії продовжувати роботу в період реструктуризації операцій.

Genesis і його материнська компанія Digital Currency Group вели переговори з кредиторами з листопада.

"Реструктуризація в судовому порядку є найефективнішим способом зберегти активи і домогтися найкращого результату для всіх зацікавлених сторін", - заявив тимчасово виконуючий обов'язки CEO Genesis Дерар Іслім.

У документах, поданих компанією до суду, йдеться про те, що кількість її кредиторів перевищує 100 тис., а її заборгованість перед 50 найбільшими клієнтами - приблизно $3,4 млрд. Водночас як сума активів Genesis, так і зобов'язань, позначена в $1-10 млрд.

Раніше цього місяця Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США подала судовий позов проти Genesis Global Capital і Gemini Trust Company, вважаючи, що створена ними криптовалютна кредитна схема порушує права інвесторів.

Програма Gemini Earn давала змогу клієнтам криптовалютної біржі Gemini позичати активи Genesis під ставку, що досягала 8%. Gemini отримувала комісійні за організацію позики, розмір яких доходив до 4,29%, стверджує SEC. На думку регулятора, Genesis слід було зареєструвати продукт, що вимагало б від неї розкриття клієнтам детальної фінансової інформації.

Genesis і Gemini почали пропонувати участь у програмі індивідуальним інвесторам у лютому 2021 року і зуміли залучити криптовалютні активи сотень тисяч інвесторів на мільярди доларів.

У листопаді минулого року Genesis несподівано зупинила виведення коштів учасників програми, оскільки не змогла виконати їхні запити, що різко збільшилися після краху криптовалютної біржі FTX. На той момент у програмі Gemini Earn були задіяні активи 340 тис. інвесторів на загальну суму $900 млн, свідчать дані SEC.

У четвер інший криптовалютний кредитор - Nexo Capital - погодився виплатити $45 млн для врегулювання претензій SEC, пов'язаних із відсутністю реєстрації аналогічного продукту, який просувала компанія.




Просмотров: 308
Другие новости