Компании

все компании

Emerson Electric підвищила пропозицію про купівлю National Instruments до $53 за акцію

18 січня 2023 року, 10:22
Американська Emerson Electric підвищила пропозицію про купівлю компанії-конкурента National Instruments Corp. (NI) до $53 за акцію з пропонованих раніше $48 за папір, йдеться в повідомленні компанії.

Пропозиція оцінює NI в $7,6 млрд. Це на 12,8% перевищує капіталізацію компанії на закриття торгів у п'ятницю і на 31,9% - котирування на закриття сесії в четвер.

Акції NI підскочили в ціні на 13,5% на початку торгів у вівторок. Минулої п'ятниці папери компанії подорожчали на 17% після того, як вона оголосила про розгляд різних варіантів подальшого стратегічного розвитку бізнесу.

"Emerson вважала за краще б досягти угоди непублічно, однак з урахуванням оголошення NI про перегляд стратегії та після відмови від співпраці з нами в останні вісім місяців ми публічно заявляємо про свої наміри в інтересах усіх акціонерів NI", - заявив глава Emerson Лал Карсанбай.

Котирування акцій Emerson у вівторок знижуються на 5,7%. За останні три місяці капіталізація компанії зросла на 15,3%, до $57,9 млрд.

Emerson Electric - міжнародна технологічна та інжинірингова корпорація, входить до числа 500 найбільших компаній світу. National Instruments, заснована 1976 року, спеціалізується на розробці обладнання та програмного забезпечення для промислових підприємств.




Просмотров: 178
Другие новости