Компании

все компании

Агрохолдинг LNZ Group наростив виробництво заморожених ягід і фруктів

6 січня 2023 року, 16:32
Агрохолдинг LNZ Group у 2022 році на своєму заводі із заморожування ягід, овочів і фруктів у Шполі (Черкаська обл.) виробив 7 тис. тонн заморожених ягід, фруктів і овочів, під ТМ Tevitta реалізовують малину, солодку кукурудзу, вишню без кісточки, гарбуз, бузину, смородину, чорницю та ін.

Як повідомляється на сайті LNZ, бренд Tevitta має замкнене коло виробництва і виконує всі виробничі процеси самостійно - від вирощування до безпосередньої реалізації розфасованої продукції.

Зокрема, у розпліднику було вирощено 2 млн саджанців полуниці, 220 тис. - малини та ожини і близько 50 тис. - інших культур: шипшини, бузини, смородини та вишні. Крім того, 2022 року компанія заклала два нові маточники для малини та полуниці, розплідник для дорощування саджанців, а також побудувала майже три десятки тунелів для вирощування ягід на площі понад 2 га.

"Попри війну, бренд Tevitta зміг наростити потужності з виробництва, зберігання та безпосередньо з переробки. І хоча бренд уже працював 2021 року, саме 2022-й став роком повноцінного запуску та роботи. Бренд об'єднав виробництво саджанців, заморозку ягід, овочів і фруктів та реалізацію продукції на ринку. Тобто, повномасштабне військове вторгнення РФ підприємство фактично зустріло на етапі становлення", - уточнила компанія.

Крім того, у полях Tevitta заклала 60 га площ для вирощування різної сировини для переробки - від полуниці до шипшини. Розплідник працює не тільки для задоволення власних потреб, а й постачає саджанці фермерам, які займаються промисловим ягідництвом.

"У компанії задоволені результатом: завод у 2022 році вийшов практично на 100% завантаження. Ба більше, розширив межі експорту. Продукти вже потрапили на ринки Франції, Бельгії, Німеччини, Естонії та Англії. Крім того, вже на початку 2023 року заморожену продукцію бренду Tevitta можна буде зустріти на полицях магазинів України та інших країн Європи", - підсумував холдинг.

LNZ Group створена на базі Лебединського насіннєвого заводу. Спеціалізується на торгівлі насінням кукурудзи, соняшнику, пшениці, ячменю, вирощуванні сільськогосподарської продукції, тваринництві. В обробці групи перебуває 70 тис. га землі, поголів'я ВРХ становить близько 6 тис. голів.

LNZ Group володіє двома елеваторними комплексами в Сумській і Кіровоградській областях загальною потужністю зберігання 170 тис. тонн зернових, а також має власний автопарк.

У Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб кінцевим бенефіціаром ПрАТ "Лебединський насіннєвий завод" (Черкаська обл.) є Дмитро Кравченко.




Просмотров: 356
Другие новости