Компании

все компании

Клієнти Райффайзен Банку збільшили безготівкові розрахунки за кордоном у 10 разів

22 грудня 2022 року, 11:55
Загальний обсяг безготівкових розрахунків клієнтів Райффайзен Банку (Київ) за кордоном порівняно з довоєнним періодом зріс у 10 разів, зняття готівки - у 20 разів, повідомив голова правління банку Олександр Писарук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"За останні три місяці ситуація стабілізувалася. Середній розмір однієї транзакції за безготівковими операціями збільшився в середньому на 26%, а за готівковими залишився приблизно на тому ж рівні. Тобто збільшення в десятки разів пов'язане зі збільшенням кількості українців за кордоном. Це виключно феномен міграції за межі України", - зазначив він.

Писарук також повідомив, що Райффайзен Банк є найбільшим постачальником готівкової валюти в Україну, і цьогоріч збільшив її постачання в 3,6 раза, надавши істотну підтримку Нацбанку і банківському сектору у вирішенні проблеми тимчасового її дефіциту.

Голова правління нагадав, що цього року банк завозив не тільки готівкову валюту, а й готівкову гривню, оскільки пропонував в Австрії, Чехії, Угорщині та Словаччині сервіс з обміну гривні на місцеву національну валюту.

"У сумі це вийшло 1,2 млрд грн в еквіваленті. Жоден український банк не конвертував такий обсяг за кордоном", - заявив Писарук.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 274
Другие новости