Компании

все компании

Монетний двір Великої Британії випустив останню монету з профілем королеви Єлизавети II

12 грудня 2022 року, 12:25
Королівський монетний двір Великої Британії випустив ювілейну монету із зображенням із "Гаррі Поттера", яка також стане останньою колекційною монетою з профілем королеви Єлизавети II, яка померла.

Колекційна монета номіналом у 50 центів була випущена, щоб відзначити 25-річчя публікації першої книги про хлопчика-чарівника "Гаррі Поттер і філософський камінь". На ній зображено кольоровий "Гоґвортс-експрес" - особливий поїзд, на якому учні приїжджають до школи чарівництва.

Загалом у новій колекції монет за "Гаррі Поттером" буде чотири дизайни: раніше цьогоріч вийшла монета із зображенням самого Поттера, а 2023 року випустять монети зі школою чаклунства "Гоґвортсом" та її директором професором Дамблдором. На зворотному боці монет, що вийшли, буде профіль королеви Єлизавети II, а на зворотному боці монет, які очікують на вихід, - профіль Карла III.

"Колекція монет Королівського монетного двору за "Гаррі Поттером" - це унікальна можливість для колекціонерів і фанатів серії по всьому світу", - заявила директор служби колекціонерів Королівського монетного двору Ребекка Морган. За її словами, особливо цінними ці монети робить те, що на їхньому зворотному боці будуть зображення різних монархів. Вони "слугуватимуть постійним нагадуванням захопливого переходу влади від найдовго правлячого монарха Великої Британії в історії".




Просмотров: 464
Другие новости