Компании

все компании

Світові ціни на каву завершили тиждень максимальним зростанням із серпня

25 листопада 2022 року, 17:20
Ціни на каву сорту арабіка завершують тиждень максимальним підйомом із серпня на тлі погіршення прогнозу постачань через несприятливі погодні умови в Бразилії - одному з найбільших експортерів зерен кави у світі.

Ф'ючерси на арабіку на біржі ICE під час торгів у п'ятницю піднімалися на 1,4%, до $1,651 за фунт, пише агентство Bloomberg. З початку поточного тижня вони зросли більш ніж на 5%, що є найбільш істотною позитивною динамікою за 12 тижнів.

Обсяг поставок преміум сортів зерен кави цього сезону, як очікується, знизиться на 1,7 млн 60-кілограмових мішків, до 39,8 млн мішків, спрогнозувало Управління торгівлі сільськогосподарською продукцією Міністерства сільського господарства США (USDA Agricultural Trade Office).

Серед причин для негативного прогнозу експерти відомства перерахували заморозки та недостатню кількість опадів у південно-східних регіонах Бразилії, що негативно позначається на врожаї зерен кави цього року.

Песимістичний прогноз "може спровокувати" ще більше зростання ринку наступного тижня, оскільки торги в п'ятницю доволі мляві після Дня подяки в США, зауважив брокер у Sucden Financial Ltd. Алекс Боутон.

Водночас за останні 3 місяці ціни на каву впали більш ніж на 30%. Наприкінці серпня вони досягли двомісячного максимуму - $2,43 за фунт на побоюваннях скорочення поставок через посушливу погоду в Бразилії. Потім, однак, котирування перейшли до зниження на тлі зростання долара США, що спровокувало підйом поставок в'єтнамських виробників і збільшення пропозиції на ринку, зазначає MarketWatch.

По материалам: Bloomberg


теги: Кава



Просмотров: 377
Другие новости