Компании

все компании

"Нова пошта" відновила великі будівельні проєкти розпочаті до війни

18 листопада 2022 року, 11:05
"Нова пошта", чиї два депо за останні три тижні було істотно пошкоджено "Шахедами", відновила великі будівельні проєкти, розпочаті до війни, повідомив співвласник поштового оператора В'ячеслав Клімов.

"Ми ще до війни запустили великі наші будівництва, зараз ми їх відновили і дуже швидко будуємося", - сказав він на Київському міжнародному економічному форумі в четвер.

Клімов оцінив як помилку стрімке скорочення мережі та персоналу в перші місяці війни.

"Це були найважчі рішення, які ми тоді ухвалювали. Ми нікого не звільняли, але ми були змушені припиняти діяльність у багатьох відділеннях, де на той момент не було ні обороту, ні клієнтів. Пізніше ми це оцінили як помилку: ми стиснулися сильніше, ніж необхідно було", - сказав він.

"Загалом ми дуже швидко поверталися. І вже через три-чотири місяці мережа набула "довоєнного" вигляду", - зазначив співвласник "Нової пошти".

За його словами, за нинішніх кредитних ставок залучення кредитів неможливе, тому необхідно розраховувати на власні сили.

"Цікавилися в банках, з такими кредитними ставками працювати неможливо. Не знаю бізнесів, які можуть тягнути такі ставки... Генеруй власну EBITDA і будуй за власні кошти", - сказав Клімов.

За його словами, головний фокус для компанії - співробітники.

"2,5 тисячі новопоштовців зараз на фронті. Ми намагаємося робити якомога більше для цих людей", - зазначив Клімов, уточнивши, що компанія продовжує виплачувати їм матеріальну допомогу навіть після дозволу припинити платити зарплату, а також надає іншу допомогу, зокрема, забезпечуючи теплим одягом.

"Нова пошта" - найбільший учасник українського логістичного ринку: її мережа налічує 10 тис. відділень і 13 тис. поштоматів по всій Україні. Кількість відправлень за 2021 рік перевищила 372 млн. Крім цього, небанківська фінансова установа "НоваПей" надає послуги з грошових переказів та операцій з електронними грошима. За 2021 рік було проведено 388 млн. транзакцій.

До складу групи також входить "Нова пошта Глобал", яка розвиває міжнародну партнерську мережу, щоб надавати клієнтам послуги з експрес-доставки не тільки в Україні, а й за кордоном. Компанія виконує регулярні авіарейси до США, Європи, Китаю і за 2021 рік доставила 9,3 млн міжнародних відправлень.




Просмотров: 217
Другие новости