Компании

все компании

Меморандум про взаєморозуміння розширить відносини ЄС і Казахстану - глава ЄК

8 листопада 2022 року, 19:22
Глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн назвала новою главою у відносинах між Казахстаном і Європейським союзом меморандум про взаєморозуміння, підписаний у понеділок у Шарм-еш-Шейху.

"По суті, ми відкриваємо нову главу в наших і без того глибоких відносинах. Європейський Союз і Казахстан протягом багатьох років розвивали міцні економічні зв'язки. Європейський союз, безумовно, є найбільшим іноземним інвестором у Казахстані, на частку якого припадає 60% прямих іноземних інвестицій", - заявила фон дер Ляєн з нагоди підписання документу з казахстанським прем'єр-міністром Аліханом Смаїловим "на полях" конференції ООН з клімату COP27.

"Щойно підписаний нами меморандум про взаєморозуміння ще більше розширить ці відносини і приведе їх у відповідність до спільних пріоритетів обох сторін", - додала голова Єврокомісії, чия заява опублікована в Брюсселі.

За її словами, сторони будуть разом працювати в сировинній сфері, виробництві акумуляторів і поновлюваного водню. У зв'язку з цим глава ЄК наголосила на важливості "відповідної кількості специфічної сировини, зокрема, корисних копалин, на які так багатий Казахстан".

"Таким чином, сировина і поновлюваний водень є не тільки важливими будівельними блоками для нашого сталого майбутнього, а й для нашого спільного процвітання", - зазначила фон дер Ляєн.




Просмотров: 368
Другие новости