Компании

все компании

Виторг лондонського аеропорту Хітроу підскочив утричі

27 жовтня 2022 року, 11:11
Виторг лондонського аеропорту Хітроу в січні-вересні підскочив утричі на тлі відновлення попиту на подорожі.

Як повідомляється в прес-релізі, за дев'ять місяців поточного року виторг становив 2,11 млрд фунтів стерлінгів ($2,42 млрд) проти 695 млн фунтів за аналогічний період минулого року.

Скоригований доподатковий збиток скоротився на 59% - до 442 млн. фунтів порівняно з 1,07 млрд. фунтів роком раніше. Аеропорт за літній період обслужив 18 млн пасажирів, більш ніж будь-який інший найбільший аеропорт Європи. Хітроу очікує, що в поточному році загальна кількість обслужених пасажирів досягне 60-62 млн осіб, що приблизно на чверть менше від допандемійного 2019 року.

"Перешкоди від глобальної економічної кризи, війна в Україні та вплив пандемії коронавірусу навряд чи дозволять попиту повернутися на допандемійні рівні протягом кількох років, за винятком пікових сезонів", - йдеться у повідомленні. Водночас, адміністрація Хітроу підтвердила, що зніме обмеження для пасажиропотоку 30 жовтня.

Ці обмеження були введені в липні і мали бути зняті 11 вересня, але в серпні керівництво аеропорту продовжило їх до 29 жовтня, щоб уникнути перебоїв у роботі та відстрочення рейсів через брак співробітників. Аеропортом Хітроу володіють Qatar Investment Authority, China Investment Corp., іспанська Ferrovial SA та низка інвестфірм.




Просмотров: 345
Другие новости