Компании

все компании

Норвезька Yara збільшила скориговану EBITDA на 31%, до $1 млрд

21 жовтня 2022 року, 11:05
Норвезька Yara, один із найбільших у світі виробників добрив, у III кварталі збільшила скориговану EBITDA на 31% рік до року, до $1 млрд, повідомила компанія.

Виручка виробника добрив зросла на 39%, до $6,2 млрд, незважаючи на 20% скорочення продажів і зростання цін на газ. Квартальний чистий прибуток Yara склав $402 млн проти $143 млн збитків роком раніше. Співвідношення чистого боргу до скоригованої EBITDA за підсумками III кварталу знизилося до 0,77 х проти 0,79 х кварталом раніше. Зважаючи на стабільну фінансову позицію компанії, рада директорів Yara рекомендувала виплатити додаткові дивіденди у розмірі 10 норвезьких крон ($0,94) на акцію. Рада директорів у найближчі квартали розгляне подальші кроки щодо повернення прибутку акціонерам, включаючи викуп акцій, йдеться у повідомленні.

Продаж Yara за минулий квартал скоротився на 20% рік до року, до 7,94 млн тонн. Випуск аміаку та добрив знизився на 16%, до 1,5 млн і 4,6 млн тонн відповідно через скорочення завантаження європейських потужностей на тлі зростання цін на газ. Продуктивність заводів Yara в даний час знижено на 1,7 млн. тонн аміаку і 0,9 млн. тонн добрив на рік.

Yara очікує, що її витрати на газ у IV кварталі зростуть на $540 млн до аналогічного періоду минулого року. За оцінкою компанії, прогноз споживання добрив у світі залишається сильним на фоні високих цін на сільгосппродукцію, проте ситуація відрізняється по регіонах. У той час, як європейські фермери в III кварталі вже закуповували добрива під весняну сівбу, на інших ринках було відзначено відчутне зниження продажів, повідомляє Yara.

Пропозиція добрив у світі залишається стислою, зазначає компанія. "Складські запаси в Європі зберігаються на історично низьких рівнях, є ризик дефіциту азотних добрив та різких стрибків цін на них узимку, особливо якщо доступність природного газу погіршуватиметься", - попереджає Yara. При цьому введення потужностей азотних добрив у світі в 2022-2023 роках, як очікується, перевищить історичні темпи зростання попиту. Yara - один із найбільших у світі виробників добрив, займає понад 20% глобального ринку товарного аміаку.

теги: EBITDA, Yara



Просмотров: 269
Другие новости