Компании

все компании

Казахстан та Туркменістан домовилися наростити до $1 млрд обсяги взаємної торгівлі

18 жовтня 2022 року, 14:14
Президенти Казахстану та Туркменістану Касим-Жомарт Токаєв та Сердар Бердимухамедов обговорили напрями подальшої торговельно-економічної взаємодії.

"Сторони домовилися шляхом спільних зусиль збільшити обсяги взаємної торгівлі до 1 мільярда доларів", - йдеться у повідомленні прес-служби президента Казахстану за підсумками переговорів у розширеному форматі в Астані.
            
Бердимухамедов відзначив розвиток казахсько-туркменських відносин та підтвердив відданість подальшому зміцненню взаємовигідного співробітництва.
            
"Переконаний, що туркмено-казахстанський політичний діалог, зміст та спрямованість торговельно-економічного партнерства мають мати комплексний характер, базуватися на узгодженій стратегії та тісній координації наших дій та їх підпорядкованості насамперед довгостроковим інтересам двох народів та держав. Сьогодні відносини між країнами перебувають на підйомі ", - сказав Бердимухамедов.
            
За підсумками переговорів сторони підписали комплексну програму з двосторонньої співпраці на 2022-2024 роки.
            
Крім того, було укладено меморандуми про співпрацю у сфері енергетики, фінансів, туризму, карантину рослин, а також у галузі дослідження та використання космічного простору в мирних цілях, транспортно-транзитного співробітництва, у галузі хімічної промисловості, сфері боротьби зі злочинністю та ін.




Просмотров: 273
Другие новости