Компании

все компании

Швейцарія подарує Україні обладнання для пожежогасіння

8 жовтня 2022 року, 10:34
Швейцарія на запит української влади надає Україні партію обладнання для гасіння пожеж, очищення забрудненої води та розчищення завалів, повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

"Федеральне міністерство оборони, цивільної оборони та спорту та місто Базель надали обладнання на загальну суму 5,2 мільйона швейцарських франків.

Швейцарське агентство з розвитку та співробітництва, що входить до складу Міністерства закордонних справ, фінансуватиме та організовуватиме транспортування товарів. Перші дві вантажівки сьогодні залишили Швейцарію", - зазначається у повідомленні.

Зазначається, що всі вантажі будуть транспортуватись наземним транспортом поетапно. Перші дві вантажівки з чотирма будівельними машинами вирушили сьогодні до України. Усього Швейцарія поставить 20 будівельних машин, три пожежні автомобілі та автомобіль меншого розміру для перевезення обладнання та персоналу, два мобільні контейнери для збору та очищення забрудненої води та два контейнери для аварійного реагування, включаючи підйомно-транспортне обладнання, освітлювальне обладнання та генератори.

Вантажі будуть передані МВС України після навчання на місці спеціалістів, проведеного Швейцарським підрозділом гуманітарної допомоги. Потім українська влада перевезе обладнання на місця, у тому числі до Харкова, для проведення відновлювальних та ремонтних робіт.




Просмотров: 820
Другие новости