Компании

все компании

Adobe купує власника сервісу розробки інтерфейсів Figma за $20 млрд

16 вересня 2022 року, 11:26
Adobe Inc., найбільший у світі розробник програмного забезпечення для обробки зображень, купує власника сервісу розробки інтерфейсів Figma за $20 млрд.

Як йдеться в прес-релізі Adobe, угода буде профінансована приблизно на половину за рахунок акцій компанії, сума, що залишилася, буде покрита за рахунок коштів.

Закриття угоди очікується у 2023 році після схвалення від регуляторів та акціонерів Figma. "Об'єднана компанія буде користуватися можливостями масивного та швидко зростаючого ринку для створення значущого продукту для клієнтів, акціонерів та індустрії", - наголошується в повідомленні Adobe.

Figma, центральний офіс якої знаходиться у Сан-Франциско, була заснована у 2011 році. Сервіс компанії дозволяє користувачам розробляти та створювати дизайн онлайн-інтерфейсів як для програм для смартфонів, так і для сайтів. Основними акціонерами компанії Figma є венчурні компанії. У ході останнього раунду фінансування в червні 2021 року Figma отримала оцінку приблизно $10 млрд, згідно з даними PitchBook.

Після закриття угоди з Adobe співзасновник та голова Figma Ділан Філд працюватиме під керівництвом президента підрозділу цифрових медіа Adobe Девіда Вадхвані.

Покупка Figma стане найбільшою угодою для Adobe за всю історію існування компанії, згідно з даними FactSet. Друга найбільша угода компанії була укладена у 2018 році: компанія купила Marketo Inc. за $4,75 млрд. Крім оголошення про угоду, Adobe також вирішила опублікувати фінансову звітність за третій фінквартал, хоча раніше повідомляла, що зробить це після закриття ринку в четвер.

Чистий прибуток компанії за три місяці, що завершилися 2 вересня, склав $1,14 млрд, або $2,42 у розрахунку на акцію, порівняно з $1,21 млрд, або $2,52 на акцію, за порівняний період роком раніше. Скоригований прибуток Adobe склав $3,40 у розрахунку на акцію. Виторг компанії підвищився до $4,43 млрд порівняно з $3,94 млрд роком раніше.

Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували скоригований прибуток на рівні $3,35 на акцію при виручці $4,44 млрд. У четвертому кварталі нинішнього фінансового року Adobe очікує скоригований прибуток на рівні близько $3,5 на акцію і виторг у розмірі $4,52 млрд. Експерти прогнозують перший показник у розмірі $3,47 на акцію, другий - $4,6 млрд.

Акції Adobe падають на 14% на торгах у Нью-Йорку. Капіталізація компанії з початку року впала на 44% і становить близько $174 млрд.




Просмотров: 384
Другие новости