Компании

все компании

В Україні новий голова Фонду держмайна

7 вересня 2022 року, 16:16
Верховна Рада призначила народного депутата Рустема Умерова на посаду керівника Фонду державного майна (ФДМ).

Ухвалення відповідного проекту постанови №8005 загалом підтримали 282 народні депутати на пленарному засіданні в середу, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк у телеграм-каналі. "Парламент призначив головою Фонду державного майна нашого колегу від "Голос" Рустема Умерова. За – 282 (голосів – ІФ). Проти – 0", – написав він.

Як зазначив парламентар, за фракціями результати голосування за кандидатуру Умерова розподілилися таким чином: "Слуга народу" – 198 голосів, "Європейська солідарність" – 2 голоси, "Батьківщина" – 1 голос, група "Платформа за життя та мир" – 17, група "За майбутнє" – 9, "Голос" – 13, "Довіра" – 16, група "Відновлення України" – 14 та позафракційні депутати віддали 12 голосів. Як повідомлялося, комітет ВР з питань економічної політики 7 вересня підтримав кандидатуру Умерова на посаду голови ФДМ.

Умеров – український політичний діяч, підприємець, інвестор та меценат, член української делегації на переговорах із Росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

У 2019 році був обраний народним депутатом ІХ скликання від партії "Голос" (18-й номер у списку як безпартійний) та став членом однойменної фракції.

В українському парламенті обіймав посаду секретаря комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації у Раді Європи та співголовою депутатського міжфракційного об'єднання "Кримська платформа".

 У вересні 2020 року Умеров увійшов до групи з розробки державної стратегії деокупації Криму та Севастополя при Раді національної безпеки та оборони України (РНБО).

теги: Умеров, ФДМ



Просмотров: 303
Другие новости