Компании

все компании

АБР схвалив грант у $38 млн на покращення систем водопостачання та санітарії у Душанбе

1 вересня 2022 року, 13:13
Азіатський банк розвитку (АБР) схвалив додаткове грантове фінансування у розмірі $38 млн для реалізації проекту з відновлення та розширення інфраструктури водопостачання та санітарії у Душанбе, повідомило представництво банку в республіці у вівторок.

Зазначається, що кошти підуть на зміцнення інституційного потенціалу державного підприємства водопостачання та каналізації "Душанбеводоканал", а також на сприяння розширенню прав та можливостей жінок у країні. "Цей грант доповнює грант АБР у розмірі 41,18 мільйонів доларів США, затверджений у 2018 році для покращення систем водопостачання та санітарії у столиці Таджикистану.

Проект доповнить інвестиції та інституційні реформи, що проводяться іншими партнерами з розвитку, та покращить якість життя, здоров'я, міську стійкість та економічне зростання в Душанбе.

У результаті реалізації цього проекту 125 тис. осіб отримають цілодобове водопостачання та 500 тис. людей покращать умови каналізації", - йдеться у повідомленні. Згідно з повідомленням, системи водопостачання та каналізації у Душанбе погіршилися через старіння, відсутність капітальних вкладень та неадекватне технічне обслуговування. Зазначається, що послугами каналізації забезпечено лише близько 70% населення Душанбе.

Крім того, очікувані кліматичні впливи – повені, посухи та аномальна спека – можуть погіршити проблеми. Кошти також спрямують на розширення прав та можливостей жінок, їх захист та розвиток навичок. Буде створено центр розвитку жінок для підвищення технічних, лідерських та ділових навичок жінок, для підтримки жінок, які постраждали від домашнього насильства, та їхніх дітей, а також для підвищення обізнаності та практики у галузі водопостачання, санітаріїта гігієни.

Таджикистан приєднався до АБР у 1998 році, з того часу банк став найбільшим багатостороннім партнером країни в галузі розвитку, надавши допомогу на суму понад $2,3 млрд, у тому числі понад $1,7 млрд у вигляді грантів.




Просмотров: 292
Другие новости